Onthaal en inburgering

Mensen die pas in België zijn hebben extra ondersteuning nodig om zo snel mogelijk in onze samenleving te kunnen functioneren. Daarom nam de gemeente Zaventem een aantal initiatieven om nieuwkomers te onthalen.

De website Expat-op-pad.be bevat informatie voor nieuwkomers uit Hoeilaart, Tervuren en Zaventem. Deze 3talige website wilt graag nieuwkomers verwelkomen, informeren en helpen integreren in het lokaal leven.

De vrijwilligers van het Welkom-team maken nieuwkomers wegwijs in onze gemeente op vele vlakken zoals contacten met gemeentelijke administratie, scholen, verenigingen, openbaar vervoer, vrije tijd, cursussen Nederlands, …. Op die manier ondersteunen we mensen die zich pas in ons land vestigen en vergemakkelijken hun integratie in de gemeente.

Meer info : Maria Urbina (integratieambtenaar) maria.urbina@zaventem.be  0473 985571

Onthaalgesprekken bevatten belangrijke informatie voor de nieuwkomer over het leven in België.

Het doel is om de nieuwe inwoners wegwijs te maken in de lokale samenleving en hen informatie mee te geven. Verschillende aspecten van het dagelijks leven krijgen aandacht: inburgering, onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, werk, afval sorteren, … in een begeleiding op maat.

De gesprekken verlopen in een contacttaal zodat de nieuwkomer alle informatie begrijpt en optimaal geholpen wordt, en worden gevoerd door een professionele toeleider in diversiteit.

Permanentie : elke maandag van 9.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.30 in het OCMW van Zaventem (H. Henneaulaan 1, Zaventem)

Info en afspraken : @vzwpin.be / 0471 403733

Bekijk hier : “Welkom in Zaventem” – videoclip maakt je ‘wegwijs’ in de gemeente.

Deze informatieve videoclip geeft een levendig en overzichtelijk beeld van Zaventem als grote en dynamische ‘luchthavengemeente’ in de Vlaamse Rand. De clip toont Zaventem vanuit verschillende maatschappelijke invalshoeken: geografisch, socio-cultureel, sportief, economisch,.. De kijker volgt , in amper 4 minuten en in vogelvlucht deze “video-wegwijzer” die een beschrijving geeft van de gemeentelijke dienstverlening, de brede waaier aan gemeentelijke activiteiten, de veelzijdige mogelijkheden en publieke infrastructuur in Zaventem. De clip is een visitekaartje in de universele beeldtaal zowel voor de talrijke ondernemers als voor de nieuwkomers die uit diverse streken en landen neerstrijken in Zaventem. Via deze videoclip, in een universeel verstaanbare beeldtaal, kunnen ze een eerste stap zetten om zich integreren.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: