Nederlands leren en oefenen

Om goed en snel in onze gemeente te kunnen participeren, moedigt de gemeente Zaventem haar inwoners aan om Nederlands te leren en te gebruiken. In formele contacten bij overheidsdiensten ( bvb. gemeente, VDAB, OCMW,…) is het Nederlands een vereiste. Maar ook in informele contacten met de buren, vrienden, collega’s, winkels biedt het Nederlands grote voordelen.

Alle informatie over Nederlands leren vind je bij het Agentschap Integratie en Inburgering. FLYER

Permanentie in Zaventem : elke donderdag van 13.30 tot 16.00 en van 17.00 tot 19.00 (op afspraak!) (Huis van het Kind Zaventem/Integratiedienst – Quinkenstraat z/n – achter de sporthal in de Steenokkerzeelstraat)

Je kan in Zaventem Nederlandse lessen volgen bij het LIGO (vroeger CBE) en het CVO Crescendo.

Mijn kind, de school en ik – NT2 Ouders in interactie

Deze cursus Nederlands richt zich tot de anderstalige ouders met kinderen in de Zaventemse scholen. De cursussen gaan door in GBS Sint-Stevens-Woluwe en . Je kan op elk moment instappen!

Interesse? Neem contact op met Melanie Blockeel (LIGO) op 02 2525150

Ligo, Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde

Team Zaventem-Druivenstreek Spoorwegstrraat 7- 1930 Zaventem

Dit project is een samenwerking van de gemeente Zaventem en LIGO

Café Combinne

Gratis praatcafé waar anderstalige die Nederlands leren en Nederlandstaligen elkaar ontmoeten. FLYER

Zaventem : Elke dinsdag van 13:30 tot 15:30 uur (niet in juli en augustus) in het Huis van het Kind/integratiedienst (Quinkenstraat z/n – achter de sporthal in de Steenokkerzeelstraat)

Taalcoach jeugd en vrije tijd zorgt voor een aanbod aan taalstimulerende initiatieven voor anderstalige kinderen en focust op de ondersteuning van de vrijetijdsverenigingen door vorming te organiseren op maat en ondersteuning te bieden rond het thema ‘taalstimulering in de vrije tijd’. Ine Van Cauter ine.vancauter@groepintro.be 0473 529830

Dit project is een samenwerking van de gemeente Zaventem en Groep Intro vzw.

Taaltoppers is een project binnen taalstimulering dat al enkele jaren is doorgegaan, onder de naam Nederlandse Taalstage. Het concept blijft hetzelfde, alleen wordt het in een nieuw jasje gestoken. Tijdens de vakantieperiodes gaan kinderen van het 1ste t.e.m. het 6de leerjaar aan de slag met de Nederlandse taal. Dit doen ze op een speelse manier, want het vindt plaats tijdens de vakanties. Vragen?  ine.vancauter@groepintro.be of 0473 529830.

Taalmaatjes is een project waarbij kinderen van het 1ste en 2de leerjaar op een speelse manier bezig zijn met taalstimulering Nederlands. Taalmaatjes is GEEN huiswerkklas maar biedt wel talige ondersteuning aan kinderen en ouders. INFO en inschrijvingen els.van.imschoot@samenlevingsopbouw.be – 0491 903427

Week van de anderstalige klant : jaarlijks in maart. Cursisten Nederlands krijgen de kans om te oefenen in de winkel om de hoek. Voor anderstalige nieuwkomers is het vaak een eerste kennismaking met de buurtwinkels in het Nederlands.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: