Fietslessen in het opvangcentrum van Fedasil in Zaventem

Op 1 juni gingen de fietslessen voor volwassenen van start op het terrein van het opvangcentrum van Fedasil in Zaventem. Een maand lang leerden enkele bewoners van het opvangcentrum en enkele inwoners van Zaventem samen fietsen. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Zaventem, het Fedasil opvangcentrum in Zaventem en de vzw Gave Veste. De lessen worden gegeven door Paxx Global Cycling en begeleid door een team enthousiaste vrijwilligers.

Op 2 juli ontvingen alle deelnemers een fietsattest van schepen Hamid Akaychouh. ‘Om onze samenleving beter te leren kennen is mobiliteit een belangrijke factor. Leren fietsen is een duurzame, goedkope en milieuvriendelijke manier om de mobiliteit van kandidaat vluchtelingen te verhogen. Deze eerste editie was een succes, te danken aan de goede samenwerking tussen het opvangcentrum van Fedasil en de Zaventemse diensten. We kijken uit naar een vervolgverhaal’ aldus schepen Akaychouh bevoegd voor o.a. integratie.

Midden juli worden deze fietslessen opgevolgd door een buddywerking waarbij personen die net hebben leren fietsen en hun Nederlands willen oefenen, gekoppeld worden aan een inwoner van Zaventem (of omstreken). De bedoeling is om gedurende de zomer samen een aantal leuke fietstochten te maken en samen Nederlands te oefenen. Het is duidelijk, er zal deze zomer een pak afgefietst worden in Zaventem. Wie zin heeft om hieraan mee te doen kan altijd contact opnemen met het Fedasil opvangcentrum via hun website of Facebook.

Wil je graag buddy worden en onze gemeente/regio per fiets aan een kandidaat vluchteling laten zien?

Contacteer Elias.Abdullah@fedasil.be voor meer info

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: